Idén is lesz kriminológiai kutatótábor!

A 2016-ban nagy sikerrel debütált esemény után 2017-ben is tervezzük az egyhetes kutatótábor megszervezését. A tábor célja, hogy a résztvevő hallgatók megismerkedhessenek egy emprikus kutatás megvalósításának lépéseivel, egyes adatfelvételi és adatelemzési módszerekkel, valamint a gyakorlatban ismerhessék meg egy alföldi kisváros bűnözési, viktimizációs mintázatát és a büntető igazságszolgáltatás működési mechanizmusait. Az előreláthatólag augusztusban megrendezendő táborhoz a Kriminológiai Tanszék folyamatos felkészítést és szupervíziót biztosít. Vegyél részt a kutatás témájának kialakításában is, vedd fel a “Bűnözés és áldozattá válás egy alföldi kisvársoban” nevű faktot és vegyél részt ebben az izgalmas, interdiszciplináris kutatási projektben!
kutatotabor

Mi az Kriminológiai Kutatótábor?

Egy egyhetes intenzív nyári szakmai gyakorlat, ahol megismerheted egy empirikus kutatás megtervezésének, megszervezésének és lebonyolításának folyamatát és részt vehetsz az adatok feldolgozásában, értékelésében is.

Miért éri meg eljönni a táborba?

Mert sokat tanulhatsz az interjúzás, a megfigyelés, a dokumentumelemzés módszereiről, elmélyítheted elméleti ismereteidet, kipróbálhatod magad „terepen” a gyakorlatban, és bepillantást nyerhetsz a bűnözéskutatás folyamatába.

Ki jelentkezhet a Kutatótáborba?

Elsősorban az ELTE ÁJK jogász és kriminológus hallgatóit, valamint az ELTE TÁTK szociális szakokra járó hallgatóit várjuk, de egyedi érdeklődés alapján másokat is szívesen látunk.

Mi, hol, mikor?

Előreláthatólag augusztusban, Hajdúhadházon lesz az idei Kutatótábor is, amely önköltséges. Tavaly sikeresen pályáztunk, reméljük, idén is át tudjuk majd vállalni a költségek jelentős részét.

Érdeklődni és jelentkezni lehet:
Vig Dávid: vig.david@ajk.elte.hu

SaveSave

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s