10.13. MKT Konferencia: “Média és bűnözés – Bűnözés és bűnelkövetés a médiában”

A Magyar Kriminológiai Társaság 2017. október 13. napján “Média és bűnözés – Bűnözés és bűnelkövetés a médiában” címmel egész napos konferenciát rendez, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

A média és a bűnözés kapcsolata régóta, de különösen a modern tömegtájékoztatás hajnala óta foglalkoztatja a bűnügyi tudományokat. A média mint szocializációs közeg, a média mint a bűnözésről szóló diskurzus, a morális pánik és a bűnözési félelem gerjesztője, az erőszakos bűnözés és a média kapcsolata, a gyűlöletbeszéddel összefüggésben pedig akár média mint az elkövetés tere és közege mind-mind olyan kutatási területek, amelyek nem maradtak közömbösek sem a gyakorlat, sem pedig a tudomány művelői számára. Napjainkban a média, mint hagyományos közvetítő jelentősége mellett egyre nagyobb teret nyer az online média, amely a kibertér szövevényes hálójában működve még szélesebbre tárja a szakma által megválaszolásra váró kérdések körét.

A Magyar Kriminológiai Társaság “Média és bűnözés – Bűnözés és bűnelkövetés a médiában” címmel megrendezendő konferenciájának célja, hogy mind a gyakorlat, mind az elmélet képviselői megvitathassák a média és a bűnözés fent vázolt összefüggéseit egyes konkrét jelenségekről, például egyes hatóságok, intézmények média-percepciója, egyes bűncselekmény típusok médiamegjelenítése vagy az ezekről szóló diskurzus elemzése. Célunk, hogy teret adjunk a szakmák és tudományterületek közötti építő, kritikus és termékeny párbeszédnek.

Az egész napos rendezvény helyszíne az Eötvös Loránd Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, a rendezvény kezdő időpontja délelőtt 9 óra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s