Kriminológiai doktori képzés

A Kriminológia Tanszék három program keretében fogad doktori hallgatókat.

  • Az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Állam- és Jogtudományi Doktori Képzése keretében azok a jogász végzettségű hallgatók tudnak jelentkezni kriminológiai témavezetésre, akik megfelelnek a jogász doktori képzés általános feltételeinek.
  • A Kriminológia MA végzettségű hallgatók a ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Kriminológia Doktori programjára jelentkezhetnek.
  • A Doctorate in Cultural and Global Criminology egy nemzetközi, négy egyetem által szervezett interdiszciplináris képzési program, amelyre a jelentkezés és a felvétel egyedileg, előzetes egyeztetés után, a DCGC saját eljárási szabályai alapján történik.

A doktori programok képzési rendje, illetve a felvételi feltételek elérhetőek az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola honlapján.

Valamennyi doktori program esetén szükséges a Tanszék előzetes befogadó nyilatkozata és a témavezetői vállalás. A doktori képzéssel kapcsolatos szándékkal, illetve a képzési forma választásával kapcsolatos kérdésekkel ezért már jóval a jelentkezés előtt érdemes felkeresni a Tanszéket és a lehetséges témavezetőket.